Aankomst en vertrek

Op zaterdag 4 juni, tussen 09.15 en 10.30 uur, worden jullie verwacht op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn.

Door de ligging van Scoutcentrum Buitenzorg is het helaas niet mogelijk om materiaal en deelnemers bij het Scoutcentrum rustig af te zetten of om er langere tijd te parkeren. Om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk het terrein op kan, hebben we jullie medewerking nodig. Iedereen wordt dan ook verzocht de aanwijzingen op te volgen die ter plekke worden gegeven.

Er is geen tijd en ruimte om te parkeren op het parkeerterrein van Buitenzorg. Zorg er daarom voor dat alle bagage op een aanhanger wordt vervoerd (dus niet in een auto). Deze aanhanger moet een stuk over het terrein van het Scoutcentrum Buitenzorg worden geduwd. Een aanhanger met neuswiel rijdt het beste op de zandpaden. De aanhangwagen blijft op het (bewaakte) terrein achter, echter wel op eigen risico.

Afmeting aanhanger

Te grote aanhangers zijn onhandelbaar voor de deelnemers. De aanhanger moet nog een stuk over het terrein worden geduwd, dat is lastig als de aanhanger te groot is. Wij vragen daarom het formaat van de laadvloer te beperken tot maximaal 3×1,5 meter. De aanhanger mag voorzien zijn van een huif.

Aankomst deelnemers

Ga bij aankomst in Baarn gelijk naar de carpoolplaats onderaan de A1 bij de afrit 10 “Soest / Baarn Noord” (zie plattegrond)! Auto’s en aanhangers zonder nummer worden het terrein niet opgelaten en teruggestuurd naar de carpoolplaats.

Bij aankomst op de carpoolplaats worden de auto’s in een rij opgesteld op volgorde van binnenkomst door medewerkers van de LSW en krijgen de chauffeurs een nummer.

Vanaf de carpoolplaats worden zij in groepen doorgestuurd naar de parkeerplaats van Buitenzorg. We maken hier geen verschil tussen auto’s met of zonder aanhangwagen. Zorg ervoor dat het nummer goed zichtbaar is voor de verkeersregelaar bij de ingang van het terrein, zodat deze kan zien dat het hier om deelnemers voor de LSW gaat.

Op Buitenzorg worden zij opgevangen door LSW medewerkers en wordt verteld waar de aanhangers kunnen worden afgekoppeld. De deelnemers duwen dan hun aanhangwagen in de richting van het kampterrein alwaar zij zich opstellen voor het aanmelden en de groepsfoto.

De chauffeurs verlaten direct het terrein en kunnen hun auto parkeren bij Meander MC locatie Baarn, Molenweg 2 te Baarn. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het kampterrein. Er is zaterdag tussen 09:00 en 15:00 uur een ontheffing voor de blauwe zone.

Aan de grote weg langs het Scoutcentrum Buitenzorg (de Amsterdamsestraatweg)  is parkeren verboden. Ook bij kasteel Groeneveld en bij het tuincentrum mag niet worden geparkeerd!

Vertrek deelnemers

Chauffeurs die de deelnemers op maandag 6 juni komen ophalen kunnen hun auto parkeren bij Meander MC locatie Baarn, Molenweg 2 in Baarn. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het kampterrein. Er is op maandag tussen 12:00 en 18:00 uur een ontheffing voor de blauwe zone.

Na de sluiting gaan alle chauffeurs met de deelnemers mee naar de subkampen waar ze hun aanhanger gereed maken voor vertrek. Zorg ervoor dat de aanhanger op zo’n manier is ingepakt dat deze klaar is om aangekoppeld te worden. Als de deelnemers klaar zijn met inpakken en hun terreintje schoon hebben achtergelaten melden de deelnemers zich af bij hun subkampstaf.

Na het afmelden ontvangen ze twee identieke nummers. Eén nummer blijft bij de aanhanger en deelnemers. Het andere nummer is voor de chauffeur die de aanhanger zal trekken. Deze chauffeur verlaat na ontvangst van het nummer het terrein om de auto op te gaan halen. Andere chauffeurs blijven bij de deelnemers.

Na het ophalen van de auto rijdt de chauffeur met het nummer naar de parkeerplaats van Buitenzorg. Hier wordt een plaats aangewezen waar hij/zij kan parkeren tot de aanhanger en deelnemers op de parkeerplaats zijn aan gekomen.

De deelnemers verlaten ondertussen het subkamp en duwen (met hulp) de aanhanger richting de parkeerplaats van buitenzorg. Daar worden zij opgevangen door LSW medewerkers die laten weten wanneer de aanhanger en de deelnemers naar de parkeerplaats mogen.

Zodra de aanhangwagen op de parkeerplaats is aangekomen kan de chauffeur oprijden om de aanhangwagen aan te koppelen. Na het aankoppelen en instappen van de deelnemers vertrekt de chauffeur rechtsaf in de richting van Baarn. Linksaf slaan is niet toegestaan.

Deelnemers die niet met de auto met aanhanger mee rijden, verlaten samen met de ander chauffeur(s) lopend het terrein en vallen, zodra zij de poort van Buitenzorg uit zijn, onder verantwoordelijkheid van hun eigen leiding of ouders.