Eten & drinken

Zaterdagmiddag – lunch

Voor zaterdag, de dag dat jullie aankomen, zorgen jullie zelf voor de lunch (lunchpakket) van de hele ploeg. Neem je lunchpakket en drinken mee in je dagrugzak zodat je er gemakkelijk bij kunt.

Themamaaltijd

De maaltijd van zaterdagavond moet aansluiten bij het thema. Wat je gaat eten, mag je zelf bedenken maar het moet natuurlijk in de schijf van vijf passen, origineel zijn en bij het thema passen. De ingrediënten hiervoor moet je zelf meebrengen.

Als je vers vlees wilt gebruiken voor jullie themamaaltijd, dan gelden de volgende regels:

  • Het vlees kan je het beste thuis invriezen of alvast bereiden en vervolgens invriezen of terugkoelen naar koelkasttemperatuur.
  • Zorg ervoor dat je het vlees goed verpakt en schrijf duidelijk je ploegnummer op de verpakking.
  • Zorg ervoor dat tijdens transport het vlees verpakt is tussen koelelementen. (Deze koelelementen hebben natuurlijk al een paar nachten in de vriezer gelegen.)
  • Bij aankomst op Buitenzorg geef je het vlees af bij het Uilennest. De medewerkers deelnemersvoeding zorgen ervoor dat het vlees gekoeld wordt bewaard tot het moment van koken. Let op; er is alleen ruimte voor het bewaren van jullie vlees. Je kan dus geen andere producten bij ons afgeven. Gebruik hiervoor een koelbox met koelelementen!
  • Het is niet toegestaan om rauwe kip mee te nemen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om het verse vlees te vervangen door bijvoorbeeld peulvruchten, noten, eieren, vis uit blik of gedroogd vlees, zoals gedroogde worsten.

Bij warm weer kan voedsel snel bederven. Houd daar rekening mee.

Overige maaltijden

De ingrediënten voor alle overige maaltijden worden verzorgd door de Flits Boodschappen Bezorgservice Baarn (Team Deelnemersvoeding). Voor de zondagavondmaaltijd is het handig dat jullie op zijn minst een ruime pan van 3 liter, een wok/hapjes pan en een kleine koekenpan bij jullie hebben.

Drinken

De organisatie van de LSW zorgt ervoor dat er gedurende het hele kamp voldoende te drinken is en jullie je veldfles altijd kunnen vullen met water of siroop. Als je zaterdag van huis vertrekt neem je voldoende drinken mee in je dagrugzak, zeker als je lang moet reizen.